Перший заступник Начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, разом з народною депутаткою Іриною Борзовою передали для 63 територіальних громад області 386 Wi-Fi роутерів.

Це необхідне обладнання, яке забезпечить учням і вчителям доступ до мережі Інтернет безпосередньо в укриттях.

Роутери марки «Nokia Beacon1» Вінниччина отримала від Міжнародної благодійної організації «ФОНД СХІДНА ЄВРОПА» в рамках проекту Мінцифри «Wi-Fi в укритті у школах» за сприяння Міністерства освіти і науки України.

До початку навчального року ще є трохи часу, тож триває робота з облаштування в закладах освіти області укриттів, аби  учні могли навчатися очно. На даний час не всі вони мають Wi-Fi.

Ірина Борзова акцентувала, що під час війни постійний зв'язок з дитиною і учителем є дуже важливим для кожної мами, для усіх батьків:

«Ці роутери стануть в нагоді в укриттях не тільки для навчального процесу, це необхідно і для батьків, які матимуть зв’язок зі своїми дітьми. У свою чергу, хочу подякувати усім за роботу. Сил та енергії вам. Працюємо разом заради Перемоги»! - додала народна обраниця.

Наразі готові укриття в 603 закладах загальної середньої освіти, це 94,6 % від загальної кількості закладів.

«Потужні роутери, які ми передаємо сьогодні, забезпечать зону покриття в 140 м2. Це підвищить рівень доступу до інформації та створить можливість забезпечення якісного освітнього процесу навіть в умовах укриття»,- підкреслила Наталя Заболотна.

 WiFi роутери передали :

  • для закладів загальної середньої освіти 63-х ТГ (357 шт.);
  • для 21-ого закладу загальної середньої освіти обласного підпорядкування з цілодобовим перебуванням дітей (21 шт.);
  • та 4-х закладів професійно-технічної освіти (8 шт.).

Попри війну, в області створюються усі необхідні умови для освітян і учнів.

Діти Вінниччини обов’язково повернуться в новому навчальному році до очного навчання!