29 серпня на Вінниччині, як і по всій Україні, відбулась процедура спецпогашення та введення в обіг поштової марки «Вічна пам’ять». Вона присвячена Дню пам’яті захисників України.

Процедуру спецпогашення провів Начальник ОВА Сергій Борзов разом із керівником Вінницької дирекції «Укрпошти» Володимиром Шаловінським та капеланом однієї з військових частин, отцем Михаїлом.

«Ми завжди маємо пам’ятати, завдяки кому ми можемо чекати добрих новин і в цивільному житті, і на фронті. Глибока шана кожному, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми обов'язково дійдем до Перемоги,  аби всі життя наших захисників не були втрачені  марно», - підкреслив Сергій Борзов.

«Зелений коридор», зображений на марці, пролягає через соняшникові поля, - це  останній шлях у житті наших Захисників. Саме ця квітка стала символом Дня пам’яті загиблих Героїв.

Звертаючись до присутніх, отець Михаїл зауважив: «Сьогодні на вулиці тихо і спекотно, а на кладовищах прапори не мовчать – вони шелестять, розмовляючи голосами наших воїнів, вимолюючи допомогу для нас і Перемогу в цій війні..Всі вони потребують молитовної підтримки і вічної пам’яті!».

Випуск марки – благодійний. Кожні три гривні підуть на підтримку дітям наших захисників.

Автор нового поштового випуску – Олег Шупляк.

Тираж становить 500 000 примірників.

Придбати марку «Вічна пам’ять» можна у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також онлайн в офіційному поштовому магазині та на маркетплейсах eBay і Amazon.