5 вересня Начальник ОВА Сергій Борзов привітав учасників семінару «Технічна підтримка реалізації субпроєктів Програми з відновлення України».

Експерти розповіли присутнім про закупівлі та фінансові аспекти реалізації субпроєктів ПВУ, зокрема послідовність дій сторін, ключові вимоги, тендерне досьє, договірну документацію, тощо.

«Переконаний, що це важливий захід для територіальних громад області. Європейський інвестиційний банк вперше виділяє кошти на локальні проєкти. Зазвичай ЄІБ фінансує масштабні й довгострокові інфраструктурні проєкти. – зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов. – Відповідно до фінансової Угоди, передбачено залучення 340 млн євро для відновлення об’єктів інфраструктури у регіонах України, які постраждали від воєнних дій, а також у тих областях, які прихистили найбільше внутрішньо переміщених осіб. Вінниччина – одна із них».

До участі в Програмі було відібрано дев’ять проєктів Вінницької області вартістю понад 752 млн грн.

Як зазначив очільник області, ці проєкти будуть реалізовані у співфінансуванні з місцевими та обласним бюджетами.

«Впевнений, що досвід, отриманий під час семінару та досвід, який маємо у результаті втілення програми Президента "Велике будівництво", дозволить швидко та ефективно приймати рішення. – підкреслив Сергій Борзов. – Ми вже вміємо досягати позитивних результатів у різних проєктах. Через три-чотири роки ми будемо мати модернізовану соціальну, адміністративну та комунальну інфраструктуру, яка відповідатиме всім сучасним стандартам. Працюємо на результат!»