Сьогодні заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець провів нараду з керівництвом районних військових адміністрацій та територіальних громад щодо підготовки до розгортання на Вінниччині «Пунктів незламності».

Під час засідання обговорили матеріально-технічне забезпечення ПН, а також питання підключення пунктів до мережі Інтернет.

Як зазначив Андрій Кавунець, відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ та НС, наразі затверджено перелік пунктів незламності, які працюватимуть вже з 1 жовтня.

«На Вінниччині плануємо відкрити 200 Пунктів незламності, які створені органами місцевого самоврядування. Окрім цього, діятимуть Пункти на базі підрозділів ДСНС, Національної поліції, а також на трьох залізничних вокзалах області. Частина ПН, які на літній період були переведені в «сплячий режим», відновлять роботу», - наголосив посадовець.

Серед пріоритетних завдань – підключення до Інтернету з гарантованим доступом навіть за умов відсутності централізованого електропостачання. Беручи до уваги високу ймовірність поновлення атак на об’єкти критичної інфраструктури, заступник Начальника ОВА рекомендував забезпечити стійке підключення з використанням оптико-електронних технологій. Він додав, що також важливо визначити публічні доступні WI-FI зони, щоб забезпечити їх резервним альтернативним енергоживленням: генераторами, акумуляторами та павербанками.

Також Андрій Кавунець підкреслив, що як і минулого року, міжнародні фонди готові допомогти у забезпеченні пунктів необхідними засобами гігієни та побутовою хімією.

«Станом на зараз ми не маємо проблем з постачанням електроенергії, але розуміємо, що залишається велика загроза атак на об’єкти критичної інфраструктури. Ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв, щоб безперешкодно надавати послуги мешканцям області», - резюмував заступник Начальника ОВА.