10 жовтня на Вінниччині відбувся інтерактивний вуличний івент «Подорож до ментального здоров’я».

Сьогоднішній день – це ще одна нагода підкреслити важливість піклування про свій внутрішній стан та емоційне благополуччя. Зараз як ніколи ми повинні навчитися зберігати стійкість та душевну рівновагу, а за необхідності – звертатися за допомогою до відповідних фахівців.

До заходу з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров'я долучилися Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та народна депутатка України Ірина Борзова.

На створених тематичних локаціях кожен охочий міг пройти прости тест щодо визначення свого психоемоційного стану. Після результатів оцінювання відвідувачі спілкувалися з волонтерами-психологами, які навчали їх різним технікам самодопомоги. Зрештою, учасники визначали для себе, чи покращився їхній емоційний стан і чи допомогли їм отримані знання та навички.

Наприкінці «подорожі» біля фотозони «Оціни свій стан» люди робили пам’ятне фото та ставили своєму ментальному стану умовну вподобайку.

Також за участю студентів та викладачів Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ був проведений флешмоб «Плекаємо стійкість». 

Заходи цього дня ініційовані та відбуваються у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я, що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Важливо дбати про власну стійкість, адже психологічна безпека цілої країни починається з кожного з нас.