Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов разом із керівниками профільних департаментів та служб взяв участь у спільних штабних тренуваннях. 

Відпрацьовували взаємодію підрозділів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій в разі порушення транспортного сполучення. 

«Сьогодні ми як ніколи розуміємо виклики, що постають перед нами в осінньо-зимовий період, особливо в умовах воєнного стану. Маємо бути готові до будь-яких ситуацій, в тому числі й тих, які можуть бути спричинені порушенням транспортного сполучення», - підкреслив очільник області.

Наразі у пріоритеті – заходи з підготовки до експлуатаційного утримання доріг, поповнення резервів протиожеледних сумішей і паливно-мастильних матеріалів, забезпечення взаємодії всіх підрозділів та установ для оперативного реагування на виклики. 

На сьогодні в області уже заготовлено 3200 тонн солі, що розраховано на мережу доріг державного та місцевого користування і складає 50% від потреби. 

Відповідна техніка також готова до роботи. 

Приділили увагу і порядку взаємодії підрозділів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, що можуть спричини ускладнення дорожнього руху. 

Начальник ОВА акцентував на посиленні габаритно-вагового контролю та виявленні фактів порушення правил вантажних перевезень під час проведення польових робіт. 

«Результатом спільної роботи має стати безперебійне транспортне сполучення за будь-яких умов. Здолаємо усі виклики разом!» - резюмував Сергій Борзов. 

Також напередодні професійного свята очільник області вручив Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради працівникам дорожнього господарства.