«Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати!» - таке основне гасло шерифів.

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов привітав правоохоронців, які розпочинають навчальний курс на базі Харківського університету внутрішніх справ у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Ще 200 поліцейських пройдуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом.

«Кожен із вас уже має розуміння та досвід служби у правоохоронних органах. Втім, я впевнений, що знання і вміння, які ви отримаєте під час курсу, неодмінно знадобляться на практиці. Саме від вас залежить, якою буде взаємодія та комунікація між поліцією, органами місцевого самоврядування і громадянами. В умовах війни люди, як ніколи, хочуть почуватися у безпеці, прагнуть захисту і справедливості. Саме тому ви є опорою для своїх громад. Будьте вірні присязі та виважені у своїх рішеннях. Тільки так ми зможемо перемогти», - зауважив Сергій Борзов.

Звернувшись до присутніх, начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко наголосив, що на майбутніх поліцейських офіцерів громад покладена велика відповідальність. «Ми продовжуємо працювати над зміцненням безпеки громадян. Ви маєте отримати необхідні знання і працювати над тим, щоб ефективно застосовувати їх на практиці. Впевнений, що ви не підведете», - зазначив Юрій Пархоменко.

У свою чергу, начальник управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська підкреслила, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» зарекомендував себе як найкраща реформа Національної поліції. "Поліцейські офіцери мають високий рівень довіри. Адже кожен, хто зараз несе службу, є частиною громади».

Т.в.о ректора полковник поліції Сергій Бортник подякував керівництву МВС України та Нацполіції за довіру, а також зауважив, що в університеті створені усі необхідні умови для навчання. ХНУВС готує фахівців за різними спеціальностями, а також здійснює перепідготовку кадрів.

Після закінчення навчання кваліфіковані та вмотивовані фахівці зможуть поділитися досвідом із колегами та удосконалювати свою роботу у громадах.