Прапором до Дня Перемоги та Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради сьогодні відзначили волонтерів регіону.

Волонтери – це  ті, хто завжди поруч.

Війна почалась у 2014 році, але повномасштабне вторгнення поставило перед нами нові, більш складні виклики.

Від самого початку і навіть зараз волонтери  докладають максимум зусиль для того, щоб знайти нові логістичні шляхи та вчасно допомогти всім, хто потребує підтримки.

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов разом із народною депутаткою України Іриною Борзовою та головою обласної Ради Вячеславом Соколовим привітали тих, хто не втомлюється допомагати. Це волонтери, яких для нагородження рекомендували військові частини Вінниччини.

Хоч це й люди різних професій, але з однаковими поглядами і твердими переконаннями.

«Аграрії, освітяни, громадські діячі, айтішники, підприємці, медики, представники бізнесу… Кожен долучався, як міг, і продовжує надавати підтримку. – зазначив Начальник ОВА. –  У нас волонтерила вся область. Освітяни готували їжу, плели сітки, хтось шукав квадрокоптери, хтось – автомобілі або інше спорядження. Усім шана і повага, незалежно від того, чи це була підтримка воїнів на фронті, чи допомога в тилу. Дякую всім. Бажаю міцного здоров'я та якнайшвидшої перемоги!»

Народна депутатка України Ірина Борзова підкреслила, що наші волонтери роблять неможливе, попри те, що досить часто перебувають на межі власних сил.

«Про вашу самовідданість, про любов до України та допомогу державі обов’язково писатимуть книги. – зауважила народна обраниця. – Волонтерство – це щоденна кропітка робота, яка дає дуже сильне емоційне навантаження, випробовуючи людей на стресостійкість. Ви - найкращі організатори, адже логістика – річ непроста. Потрібно знайти приміщення, мотивувати людей, цілодобово бути на зв’язку із тими, хто потребує допомоги і хто може її надати. А кількість людей, кому потрібна допомога, не зменшується. Ви дуже потрібні Україні».

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив, що саме волонтерський рух став надійним тилом для військових і вкрай важливою підтримкою для цивільних.

Усі ми переконані, що Перемога неодмінно настане.

Дякуємо всім, хто докладає для цього максимум зусиль.

Слава Україні!