Результати перших місяців роботи Ради ВПО при Вінницькій ОВА сьогодні обговорили на розширеному засіданні за участі керівників територіальних громад.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, зараз ради ВПО утворені лише в 1 районі та 15 територіальних громадах.

«Враховуючи таку ситуацію, ми не можемо говорити про повноцінну та системну роботу цих органів в області», - підкреслила посадовиця.

У листопаді відбулося декілька стратегічних сесій Ради ВПО при Вінницькій ОВА. На ній визначили основні напрямки роботи.

Найперше – це моніторинг проблем внутрішньо переміщених осіб.

«Важливо також визначити «обличчя» цих потреб. Аби ми могли говорити про людей та їх життя, а не абстрактні речі. - зауважила Перший заступник Начальника ОВА. - Невід‘ємною складовою залишається інформування суспільства. На сайті Вінницької ОВА вже розробляють дочірню сторінку Ради. Найближчим часом вона буде доступна».

Голова органу Ілля Хаджинов зазначив, що найкращим результатом роботи Ради буде те, що з часом вона трансформується або зникне зовсім. Адже всі люди мають або повернутися до своїх домівок, або адаптуватися до нових громад.

Під час засідання вкотре наголосила: «Ми не можемо вирішувати проблеми певної категорії населення без участі її представників. Саме тому утворили Раду ВПО. Покладаю надії на злагоджену та чітку роботу та співпрацю між усіма радами у регіоні. Лише так досягнемо очікуваного результату»