4 жовтня голова облдержадміністрації Валерій Коровій  взяв участь в урочистому засіданні Вченої ради університету, у стінах якого свого часу й сам здобував вищу освіту.

«Я маю дуже велику честь і гордість бути присутнім сьогодні тут. І хотів би подякувати керівництву Вінницького національного аграрного університету за те, що з точки зору умов для навчання студентів, здійснення наукової роботи, це, без перебільшення, найкращий профільний заклад в Україні», - підкреслив Валерій Коровій.

Керівник Вінниччини зазначив, що нині аграрний бізнес є локомотивом економічного зростання, і в силу низки об’єктивних та суб’єктивних причин Вінницька область на сьогодні є лідером у цій сфері.

«10 % валової продукції сільськогосподарського виробництва продукується в аграрному бізнесі Вінницької області. Регіон є абсолютним лідером з виробництва зернових, м’яса, молока, утримує звання «цукрового Донбасу». Та разом з тим, в області сьогодні відбуваються дуже серйозні інституційні зміни у комплексі всього, що має відношення до аграрного бізнесу. І незважаючи на всі складнощі й перепони, низку наявних непростих проблем, ми рухаємося вперед», - наголосив очільник регіону.

За словами голови облдержадміністрації, на благодатну українську землю приходять сьогодні нові, сучасні форми організації аграрного бізнесу, потужні інвестиції та потужна техніка. «І серцевиною цього всього є студенти аграрного університету, які забезпечують роботу цього механізму. Адже, які б не були інвестиції, якою б не була техніка, впроваджують їх люди. І дуже важливо, щоб система вищої освіти давала якісні знання»,- зауважив Валерій Коровій.

Він також інформував членів Вченої ради про потужні інвестиційні проекти, які реалізуються нині на території Вінниччини, та торкнувся актуальних для аграрного бізнесу проблем, акцентувавши увагу на питанні неврегульованості земельних правовідносин.

 Водночас Валерій Коровій з нагоди урочистої дати вручив Президенту Вінницького національного аграрного університету Григорію Калетніку і ректору ВНАУ Віктору Мазуру пам’ятну адресу та відзначив окремих представників викладацького колективу закладу Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.