Сьогодні в області, як і по всій країні, стартував ІІ етап змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Проєкт втілюється за ініціативи Президента Володимира Зеленського для популяризації спорту серед школярів.

"У другому етапі школярі боротимуться за право представляти свій навчальний заклад на рівні громад, потім – районів та області. Юнаки та дівчата продемонструють свою майстерність з футзалу, баскетболу, волейболу, спортивного орієнтування та черліденгу", - зауважив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Очільник області привітав команди з баскетболу Калинівської громади – юних «Драконів» Корделівського ліцею та «Соколів» з ліцею с.Глинськ, які взяли участь у відкритті змагань.

Ці команди зареєструвалися одними з перших та є найактивнішими учасниками проєкту.

Тож сьогодні, у товариському матчі в СК «Здоров’я», вони зустрілися з професійною командою БК «Вінниця», аби вдосконалюватись та ставати ще кращими. Начальник ОВА презентував гравцям БК «Вінниця» баскетбольний м'яч з підписами переможців Євроліги - БК «Монако» та побажав, щоб подарунок приніс удачу нашій команді.

Яскравим був виступ черлідерок Вінницького гуманітарного ліцею №1 ім. М.Пирогова «Завзяті соболята». Дівчата теж наполегливо готуються до змагань. 

"До речі, Вінниччина – у п’ятірці лідерів за кількістю команд. Їх зареєструвалося 1932», - зазначив Сергій Борзов.

Загалом у проєкті беруть участь більше 25 тисяч команд, а це – понад 300 тисяч школярів з усієї України.

Начальник ОВА також підкреслив, що спорт – це не лише про здоров’я, а й про лідерство, наполегливість та вміння працювати в команді.

«Переконаний, що завдяки змаганням «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» діти більше спілкуватимуться з однолітками та розкриють свій потенціал!» - зазначив очільник області.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зауважила, що на рівні громад була проведена колосальна робота. В області немає жодної громади, яка б не зареєструвала свої команди з різних видів спорту.

«Два роки повномасштабного вторгнення... Постійна дистанційна освіта… Діти справді скучили за тренуваннями, за активністю, зрештою, - за спілкуванням один з одним. Це справді подобається молоді!» - підкреслила посадовиця.

Сьогодні учасників заходу також підтримала регіональна амбасадорка проєкту Маріна Чорна. Майстер спорту України, срібна та бронзова призерка Кубку світу з веслування на байдарках і каное підкреслила, що заняття спортом допоможуть дітям не лише зміцнити здоров'я, а й загартувати дух та відволіктися від суворої буденності.

Вболівайте за свої команди.

Усім бажаємо перемоги!