На цьому наголосила під час брифінгу  щодо результатів впровадження пенсійної реформи та особливостей пенсійних виплат у жовтні 2017 року начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

За інформацією начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, набув чинності Закон України №2148 від 3 жовтня цього року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

« Уряд України приклав безліч зусиль для того, щоб цей Закон був прийнятий. Відповідно до ухваленого Закону, органами Пенсійного фонду проведено осучаснення раніше призначених пенсій за єдиними правилами обрахунку. На сьогоднішній день, цей перерахунок має дві складові: перша частина - це осучаснення пенсій, шляхом застосування єдиного показника середньої заробітної плати( він є одним для всіх пенсіонерів);  друга норма пов’язана з підвищенням прожиткового мінімуму, збільшеного з 1 жовтня 2017року до 1452 грн. За даними перерахунку, найбільше підвищення отримають пенсіонери в м. Ладижині - середній розмір підвищення 658,25 грн. та в м. Вінниці - 553,14 грн. , найменше - в Літинському - 245,29 грн. та Оратівському районах - 253,71 грн. В цілому, на виплату пенсій у жовтні спрямовано 951,3 млн. грн., в тому числі після проведення перерахунків з 01.10.2017 року – 165,6 млн. грн.» - наголосила Олена Корчака.

Також посадовець проінформувала про те, що з 11 жовтня цього року, виплата осучаснених пенсій проводитиметься одночасно за двома відомостями, незалежно від способу виплати (через установи банків або через поштові відділення). «Для забезпечення таких видатків ПАТ «Укрпошта» профінансовано 10 жовтня в повному обсязі», - підкреслила Олена Корчака.