За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна провела чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення за участі всіх територіальних громад області.

 «Підтримка наших Захисників та Захисниць і їх сімей завжди у пріоритеті. Потрібно, щоб усі вони вчасно та якісно отримували реабілітаційну, психологічну, юридичну допомогу на місцях». - наголосила Наталя Заболотна. 

Саме тому вже спланували спільні робочі наради з проблемних питань за участю профільних департаментів ОВА разом з МСЕК, ЛКК і сімейними лікарями, а також пресбрифінг керівниці обласної МСЕК, щоб вкотре поінформувати про можливість проходження комісії дистанційно!

Як зауважила посадовиця, область має від держави потужну фінансову підтримку у забезпеченні ветеранів допоміжними засобами реабілітації.

«Втім, часто люди не знають, що сьогодні держава може оплатити до 800 тисяч гривень за протез. - коментує Перший заступник Начальника ОВА. -В Україні виготовляють сучасні протези і оплачуються вони саме з державного бюджету. Для цього потрібно звернутися в органи соціального захисту за місцем проживання чи реєстрації у своїй громаді».

Наталя Заболотна ще раз наголосила громадам на інформуванні про це наших ветеранів й ветеранок.

Вона також підкреслила, що водночас незмінною залишається робота мобільних груп обласних фахівців, які продовжують відвідувати важкопоранених і вивчати їхні потреби, щоб швидко реагувати на них.

«Наші Захисники та Захисниці повинні відчувати підтримку у всіх громадах, у найвіддаленіших її куточках. Забезпечити цю підтримку - наш прямий обов’язок. Усіх!».– наголосила Перший заступник Начальника ОВА.

Ще одне важливе питання, яке розглянули під час засідання, стосувалося покращення умов для внутрішньо переміщених осіб у місцях тимчасового проживання.

«Під час здійснення повторного моніторингу побачили, що багато недоліків на місцях усунуто. Є ще над чим працювати, але приємно, що МТП стали більш зручними та комфортними. Дякую громадам за швидке реагування», - зауважила Наталя Заболотна.

Окремо обговорили питання підвищення кваліфікації, перенавчання та працевлаштування ВПО в громадах. Присутні висловили пропозиції, які допоможуть скоординувати та вдосконалити роботу у цих напрямках.

«Продовжуємо працювати задля наших людей та Перемоги!» – резюмувала Наталя Заболотна.