Сьогодні, 24 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів, який традиційно відзначають у четверту суботу листопада, в приміщені обласної державної адміністрації відбулося вручення Почесних грамот облдержадміністрації, міської  та обласної рад науковцям, краєзнавцям з дослідження тематики голодоморів,  представникам обласного товариства  політичних в’язнів, репресованих та їх дітей та обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

В заході взяли участь заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник міського голови Галина Якубович, нагороджені, члени громадських організацій регіону, представники засобів масової інформації.

«Факт геноциду українців сталінським режимом у 1932-33 роках було офіційно визнано 11-ма  урядами країн світу, серед яких Австралія, Угорщина, Ватикан, Литва, США. Наш святий обов’язок – об’єднати зусилля і зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не повторились  або  були забутими. Тому від обласної державної адміністрації дякую всім, хто у ці дні вшановує пам’ять жертв голодоморів» - зазначив Ігор Івасюк.

Захід проходив відповідно до Указу Президента України від 26 листопада 2016 року № 523/2016 «Про заходи у зв’язку з 85-ми  роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу» та розпорядження голови облдержадміністрації від 09 листопада 2017 року № 792 «Про проведення на Вінниччині  заходів у зв’язку з  85-ми  роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні».