Сьогодні, 26 грудня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів традиційну робочу нараду з очільниками департаментів та служб регіону з актуальних питань життєдіяльності області.

 Керівник Вінниччини заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень керівникам структурних підрозділів ОДА.

Так, за інформацією директора Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації, на сьогодні вже 100 %-во забезпечено житлом людей, будинки яких було повністю зруйновано в результаті надзвичайної ситуації на 48 Арсеналі. «Придбано 7 будинків, для решти постраждалих, які відмовилися від закупівлі нового житла, надані будівельні матеріали для проведення поточного ремонту», - повідомив Сергій Вовченко.

Він також відзначив, що у селі Павлівка Калинівського району залишилося встановити ще 80 вікон, та запевнив, що до кінця тижня ця робота буде завершена. Більше того, сьогодні, за словами першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, буде спрямовано ще 1,3 млн. гривень на виплату допомоги людям, які за власні кошти купували будівельні матеріали.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук, у свою чергу, інформував, що в області практично завершено збір кукурудзи, і, за попередніми підсумками діяльності АПК у 2017 році, Вінниччина посідає лідируючі позиції за виробництвом зернових і зернобобових, а також виробляє найбільше в Україні м’яса та молока у розрахунку на 1 особу.

Водночас перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що минулого тижня в область вже прибув земснаряд, придбаний за кошти обласного екологічного фонду. Тож нині буде проводитися навчання спеціаліста, який працюватиме з цією технікою, аби вже з березня приступити до розчистки річок.