17 січня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбулася спільна онлайн-нарада Мінрегіону та Міністерства охорони здоров’я України з питань виконання першочергових заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

До наради в онлайн-режимі долучились також голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступники голови Андрій Гижко, Ігор Івасюк та Василь Броварник, керівники окремих департаментів ОДА, а також голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Вінниччини – у регіональних студіях.

Під час засідання представники профільних міністерств ознайомили учасників наради з проектами будівництва сучасних медичних амбулаторій в рамках реформи первинної ланки системи охорони здоров’я в сільській місцевості та методикою формування спроможних мереж надавачів первинної медичної допомоги. А також інформували з питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я на селі.