Сьогодні, 20 січня,  під головуванням  Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулось позачергове засідання  Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань подолання наслідків несприятливих умов та готовності  центральних і місцевих органів влади щодо протидії загрозам під час їх ускладнення.

У Вінницькій студії участь у засіданні позачергового штабу взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Василь Броварник, керівники профільних служб та відомств області.

Щодо ситуації на Вінниччини, то, за інформацією відповідних служб, станом на 14 годину 19 січня знято раніше введене обмеження руху багатоосних вантажних транспортних засобів по ділянці автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (від м.Немирів до меж з Черкаською областю). Проїзд автомобільними дорогами області забезпечено в повному обсязі.

Протягом 18 січня силами Служби автомобільних доріг та облавтодором розчищено автомобільні дороги загального користування державного та місцевого значення, залучено було 189 одиниць спецтехніки. Проведено роботи з посипки доріг.

Комунальними службами розчищено основні вулиці по населених пунктах, де було задіяно 89 одиниць власної спецтехніки. Крім того, залучено 169 одиниць додаткової спецтехніки від приватних партнерів, зокрема, від представників аграрного бізнесу, які працюють на цих територіях.

Протягом 19 січня  завдяки Службі автомобільних доріг та облавтодору розчищено автомобільні дороги загального користування державного та місцевого значення, де було залучено 146 одиниць спецтехніки. Проведено роботи з посипки доріг. Комунальними службами розчищено основні вулиці по населених пунктах, де було задіяно 83 одиниці власної спецтехніки. Крім того, залучено 110 одиниць додаткової спецтехніки від приватних партнерів, зокрема, від представників аграрного бізнесу, які працюють на цих територіях.

На даний час відключення населених пунктів від системи електропостачання не зафіксовано, енергосистеми працюють у штатному режимі.

Підводячи підсумки засідання, Валерій Коровій подякував усім відповідним службам області за високий рівень організації роботи, тісну співпрацю та взаємодії, що  не допустило  ускладнень на території області у зв’язку  з снігопадом. А також зазначив: «Необхідно розробити чіткий механізм співпраці з усіма представниками бізнесу, що працюють на території області і мають вагомий  ресурс як  спецтехніки, так і палива для швидкого реагування під час виникнення надзвичайних ситуацій, повязаних з ускладенням погодних умов. Також необхідно обовязково через засоби масової інформації систематичного інформувати населення про виникнення та подолання тієї чи іншої надзвичайної ситуації, що виникає в області, аби люди володіли правдивою інформацією».