Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з членами Наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і визначив ключові завдання з реформування компанії.

Серед них – продовження нарощення видобутку газу, і прискорення процесу анбандлінгу НАК, формування повноцінного ринку газу в Україні. Уряд очікує від Наглядової ради забезпечення проведення фундаментального аудиту компанії, а також оцінку пропозиції до стратегії розвитку і фінансового плану компанії.

«У нас є завдання, які перед нами стоять, і тепер ми маємо сформувати інструменти їх виконання», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково

Наприкінці листопада 2017 року Уряд України сформував нову Наглядову раду НАК «Нафтогаз України», до складу якої увійшли три представники держави та 4 незалежних члени.

Сформована Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» є повністю незалежною, що сприятиме покращенню корпоративного управління задля підвищення онкурентоспроможності та інвестиційної привабливості компанії і більш ефективному вирішенню завдань забезпечення енергетичної незалежності держави та демонополізації газового ринку з тим, щоб споживачі мали найнижчі ринкові ціни та були захищені надійним постачанням газу.