Кабінет Міністрів України в рамках розбудови дорожнього господарства країни, розширення логістичних можливостей держави і підвищення культури пересування дорогами дає старт реалізації комплексного плану заходів з підвищення безпеки руху в Україні, який враховує плани з будівництва 500 нових кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки та 1000 пішохідних переходів. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час тематичної наради за участю керівництва Міністерства внутрішніх справ, Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг.

Глава Уряду підкреслив, що безпека руху вимагає підвищеної уваги. Якість дорожнього полотна зростає, але так само зростає і статистика випадків перевищення швидкісного режиму та порушення інших правил безпеки. Лише за останні роки на дорогах України загинули понад 15 тисяч осіб. «Цього року у нас доволі амбітні плани з будівництва доріг на цей рік, але якщо ми подивимося статистику смертності на дорогах…Це говорить про те, що треба боротися (з порушниками правил дорожнього руху) не тільки штрафами, але й створити систему безпеки руху», - сказав Володимир Гройсман.

Він пояснив, що програма створення такої системи вже розроблена і розрахована на три роки. Проектування, будівництво, здача в експлуатацію доріг відтепер мають враховувати безпекові побажання, впевнений Прем’єр-міністр. «Коли робимо хороші дороги, а по них їздять зі швидкістю літаків, виходить біда. Але є тисяча і один спосіб забезпечити безпеку на дорогах. Безпека на дорогах – питання номер один», - зазначив він.

У цьому контексті Глава Уряду запропонував створити на рівні Уряду спеціальну Координаційну раду з питань безпеки руху і якнайшвидше підготувати законодавчі ініціативи та проекти урядових рішень, які сформують нормативну основу системи безпеки руху в державі.

«Доручаю Секретаріату Кабміну внести на наступне засідання Уряду питання утворення Координаційної ради під головуванням Прем’єр-міністра. Думаю, що до цієї Ради мають також увійти представники МВС, Мінінфраструктури та Укравтодору», - підкреслив Глава Уряду.