Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 29 січня провів щотижневу робочу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА з поточних питань розвитку Вінниччини.

Очільник облдержадміністрації під час наради повідомив, що в середині лютого буде ініціювати скликання почергової сесії обласної Ради задля внесення змін до обласного бюджету. «Ми збалансуємо ті видатки, які потрібно, особливо в частині капітальних видатків, бюджету розвитку, проведення тендерів. Наше завдання – в найкоротший термін розпочати активну фазу робіт, пов’язаних з формуванням інфраструктури, ремонтами закладів», - підкреслив Валерій Коровій.

Також голова облдержадміністрації доручив відповідним службам вже з лютого розпочати розчистку придорожніх смуг. А крім того, заслухав інформацію про поточну ситуацію з регіоні за різними галузевими напрямами.

Так, за повідомленням директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович, у місті Вінниця на карантині перебувають 6 шкіл. За її словами, це пов’язано із тим, що з канікул на навчання вийшли не всі діти. «Загалом ситуація по області нормальна, до епідпорогу ще майже 33 %. Що стосується захворюваності на кір, то в нас одна з найкращих ситуацій по Україні. Вакцина є, пішла імунізація молодих людей до 40 років, які не мали щеплення», - зазначила Людмила Грабович.

У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко інформував, що цього тижня у Северинівській ОТГ відбудеться відкриття центру надання адміністративних послуг. «Це буде вже третій ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах області: такі центри маємо в Якущинцях та Вороновиці. Це, фактично, ще один додатковий інструмент для покращення послуг мешканцям громад», - підкреслив Андрій Гижко.