Кабінет Міністрів України цього року запропонував декілька інструментів підтримки та розвитку регіонів загальним обсягом близько 11 млрд грн, передає ці кошти на місця, але при цьому вимагає використовувати кошти ефективно і за чіткими пріоритетами. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи відповідне рішення Уряду .

«Уряд через механізми регіонального розвитку цього року фінансує близько 11 млрд грн, - сказав Прем’єр-міністр. - Ми підготували рішення Уряду, яке дозволить сфокусувати увагу місцевих органів влади на пріоритетних проектах».

Він підкреслив, що «халтурити» за кошти держбюджету нікому не дозволено. Натомість основну увагу треба приділяти якісному будівництву дошкільних закладів та закладів профтехосвіти, модернізації об’єктів екстреної медицини, розбудові закладів фізичного виховання та спорту, об’єктів критичної інфраструктури тощо. Як зазначив Глава Уряду, якщо на рівні держави поставлено конкретне завдання, Уряд інвестуватиме кошти у виконання цього завдання. Але місцева влада має не просто долучитися, а й використати свої ресурси за конкретними напрямками – як по розбудові соціальної інфраструктури, так і по реалізації інвестиційних проектів створення нових підприємств, нових виробництв та нових робочих місць.

«Це наша спільна позиція», - сказав Володимир Гройсман.

Відео: https://youtu.be/ExWtblcCoy8