Сьогодні, 1 лютого,  голова обласної державної адміністрації  Валерій  Коровій відвідав Тиврівський район та взяв участь у відкритті відремонтованої групи у ДНЗ с. Селище.

Відремонтувати  приміщення   у навчально-виховному дошкільному закладі, яке пустувало більше 20 років, громаді с. Селище вдалось завдяки перемозі у XIV обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Вінниччини.

«В першу чергу обласний конкурс спрямований саме на підтримку ініціативних людей,- зазначив Валерій Коровій.- Якщо люди прагнуть щось робити, то вони обов’язково досягнуть своєї мети. Вселяє оптимізм  те, що в досить непростий час ми все більше бачимо в області креативних, ініціативних, творчих людей, які роблять конкретні справи».

Завідувач Селищенського ДНЗ Наталія Поступайло зауважила, що  завдяки проекту громади «Від енергоефективності – до якісної і доступної освіти для усіх дошкільнят»  на ремонтно-відновлювальні роботи вдалося залучити 375 тис 273 грн.

«Із фонду конкурсу ми отримали майже 108 тис. грн., Тиврівська РДА надала 180 тис. грн. і 70 тис. грн. - Селищенська сільська рада. Долучились до будівництва і окремі спонсори – жителі нашого села. Саме завдяки  такому співфінансуванню ми змогли заново створити у старому приміщенні сучасну групу, де перебуватимуть і навчатимуться 22 дітей. У приміщенні поміняли дах, замінили підлогу та вікна, встановили нову сантехніку, облаштували спальню та ігрову кімнату. Селище – перспективне село, от і виникла потреба створити групу для найменших діточок – від  двох років. Для них створені умови в існуючій групі на першому поверсі, а в новеньке приміщення  перейдуть дітки від чотирьох років».

Привітати дітей, батьків та вихователів із святом завітали: в. о. директора Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації Володимир Буняк, керівники району та спонсори.

Святковим концертом вітали гостей маленькі вихованці дошкільного закладу. Віршами, піснями  та  запальними таночками  діти висловлювали свою вдячність за створені для них комфортні умови.

До присутніх на святі із вітальним словом звернулися почесні гості, які

побажали дітям і педагогам  здоров’я  та успіхів у  навчанні й вихованні.

Звичайно ж гості завітали на свято з цінними подарунками для дошкільного  закладу. Від обласної державної адміністрації  Валерій Коровій передав  сертифікат на придбання  проектора, що сприятиме впровадженню сучасних методів навчання дітей середньої і старшої груп.