Сьогодні, 5 березня, за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України автопарк поліції Вінниччини поповнився новими транспортними засобами.

В урочистій обстановці начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області  Юрій Педос та  голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручили працівникам груп реагування патрульної поліції ключі від 13 «Skoda Rapid» та 8 «Renault Duster». Конвойна служба отримала новий автозак, відділення забезпечення автотранспортом - автобус.

Службові автомобілі «Skoda Rapid» та «Renault Duster» використовуватимуться групами реагування патрульної поліції в районах області для ефективної роботи з забезпечення безпеки громадян. Це дозволить поліцейським швидше та якісніше реагувати на повідомлення про правопорушення, протидіяти вуличній злочинності.

Генерал поліції третього рангу Юрій Педос націлив підлеглих на якісне виконання службових обов’язків та зазначив, що їх головне завдання – це попередження вчинення правопорушень, оперативне реагування на повідомлення громадян.

Валерій Коровій підкреслив, що сьогодні перед поліцією стоїть багато викликів, разом з тим доводиться працювати в  час, коли є можливість рухатись вперед, покращувати матеріально-технічне забезпечення.

 Після вручення поліцейським ключів від нових авто голова Вінницької ОДА зазначив:  За підсумками 2017 року рівень розкриття злочинів працівниками вінницької поліції становив 48% , це – найкращий показник по Україні. Нові автомобілі,  до певної міри, можна вважати визнанням на рівні держави успішної роботи вінницьких поліцейських, усі вони профінансовані із державного бюджету безпосередньо по кошторису видатків МВС. Їх вартість більша 8 мільйонів гривень.

Голова ОДА нагадав присутнім, що наприкінці минулого року з обласного бюджету було виділено 3,5 млн. грн. і  перед Новим роком придбано для поліції спеціалізовані автомобілі. Місяць тому міська рада виділила кошти на авто для поліції м. Вінниці. «Проте, працювати ще є над чим,- додав очільник області.-Є дуже велика потреба в спеціальній апаратурі, яка дає можливість ефективно діяти в тій чи іншій ситуації в т. ч. в оснащенні мобільної лабораторії для оперативного проведення досліджень тощо».

У свою чергу, Юрій Педос  додав: « Тепер усі, без виключення, райони Вінниччини  забезпечені  новими поліцейськими автомобілями – загалом маємо 47 одиниць техніки із врахуванням цих 23-х , які ми отримали сьогодні. Нові авто надійдуть для обслуговування автошляхів у тих  районах вінницької області, де зафіксовано найбільше автотранспортних пригод і активний дорожній рух. Автобус призначений для перевезення наших  працівників як на навчання, так і для участі в різноманітних заходах. А Форд Транзит буде використовуватись для перевезення арештованих  злочинців, етапування їх від суду в тюрму , в СІЗО та навпаки. Слід зазначити, що подібний спецтранспорт нам дуже потрібен, оскільки парк таких спецавто  не оновлювався вже 20 років».

Нові поліцейські автомобілі вже сьогодні заступають на патрулювання.