Сьогодні, за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, Віце-президента Фонду підтримки будівельної галузі  Торальфа Вайзе та Якушинецького сільського  голови Василя Романюка відбулось підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю з розвитку місцевих громад в сфері використання відновлювальних джерел енергії між обласною державною адміністрацією, Якушинецькою сільською радою та Фондом підтримки будівельної галузі.

Предметом меморандуму є співпраця сторін у сферах використання відновлювальних джерел енергії на території Якушинецької об’єднаної територіальної громади шляхом створення та функціонування паливно-енергетичного кластеру, метою якого є забезпечення екологічного, безперебійного та якісного енергопостачання території місцевої громади, а також сприяння економічного розвитку регіону.

 «В ході нашої співпраці з Фондом підтримки будівельної галузі вже є ряд позитивних прикладів. І ми маємо багато цікавих ідей та напрацювань і завжди готові до подальшої співпраці. Переконаний, що у Вінницькій області досить просто втілювати у життя найрізноманітніші проекти. Окрім того, в Україні активно проходить процес децентралізації, в ході якого першочергово територіальним громадам передано фінансові ресурси, а згодом адміністративні повноваження. Це зумовило відкриття по всій території області центрів надання адміністративних послу для населення. Хочу наголосити, що Вінниччина є абсолютним лідером із надання цих послуг населенню серед всіх регіонів України. І ці зміни дуже позитивно сприймаються громадянами. Ще одним важливим напрямком роботи, якому приділяється значна увага керівництва області є запровадження проектів екологічного спрямування. Одним з прикладів є той факт, що Вінницька область нараховує близько сорока сонячних електростанцій та виробляє 25 % сонячної енергетики України. Таким чином наш регіон займає перше місце серед областей України в даній галузі», - зазначив Валерій Коровій.

Окрім того, сторони в подальшому обмінюватимуться інформацією та технологіями з метою ефективного досягнення спільно мети співробітництва.

«Нещодавно було підписано меморандум, що стосується освітньої галузі. І ми маємо на меті продовжувати співпрацю з вашим регіоном. Як один з керівників фонду , я бачу ряд перспектив для нашого подальшого партнерства. Хочу зазначити, що всі ті проекти, які ми запроваджуємо та підтримуємо у Вінницькій області значно відрізняються від решти наших проектів, які ми втілюємо в інших регіонах України. Це зумовлено тим, що між Фондом та нашими партнерами на Вінниччині налагодились дуже дружні стосунки та чудові соціальні зв’язки. Завдяки цьому нам дуже просто працювати у вашому регіоні та впроваджувати свої проекти у різних сферах життя», - зазначив в ході зустрічі Торальф Вайзе.

Фонд підтримки будівельної галузі є дочірнім фондом Фонду Ебергарда Шьока і має резиденцію в Києві. Його організовано Фондом Ебергарда Шьока і він підтримує проведення проектів Фонду Ебергарда Шьока, які відбуваються в Україні. Крім того, він опрацьовує власні проекти та провадить їх самостійно.

Центральною сферою тут є створення нових концепцій, продовження та проведення власних серій лекцій та навчальних заходів, підготовлених ФПБГ, в університетських та інженерних колах України.

За допомогою своїх заходів та проектів Фонд забезпечує передачу нових знань та технологій і опрацьовує економічні, суспільні, структурно-політичні та освітньо-політичні теми. Також, для реалізації своїх заходів та проектів у своєму розпорядженні Фонд має експертів із всіх аспектів професійного будівельного ремесла, будівельної галузі в цілому та у сфері професійної освіти.