Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та заступник голови ОДА Ігор Івасюк провели зустріч із першими заступником Міністра освіти і науки України Володимиром Ковтунцем, який напередодні, 29 березня, взяв участь у регіональній нараді з питань підготовки та атестації кадрів вищої кваліфікації, що проходила на базі Вінницького національного технічного університету.

В ході зустрічі посадовці обговорили головні питання, що стосуються покращення якості освіти в Україні, а також впровадження освітньої реформи. Окрім того, Валерій Коровій зазначив, що завдяки реформі децентралізації об’єднані територіальна громади мають реальну змогу покращувати матеріально-технічну базу закладів освіти області, що позитивно впливатиме  на якість знань дітей та допоможе збалансувати рівень доступу до освіти в міських та сільських школах.

Ще одним важливим питанням, яке обговорено в ході зустрічі, стало питання покращення якості підготовки кваліфікованих робітничих кадрів  професійно-технічними навчальними закладами області, адже на Вінниччині активно залучаються інвестиції, створюються нові робочі місця і будуються нові підприємства, де у виробництві використовується сучасне високотехнологічне обладнання та устаткування. Таким чином формується значний попит саме на робітників, які володіють якісними знаннями та навичками, що відповідають вимогам часу.