Президент Петро Порошенко підписав Указ про заснування 4 липня Дня поліції України. Про це Глава держави повідомив під час виступу на урочистому заході з нагоди вручення сертифікатів на водний та автомобільний транспорт Національній поліції України.

«Три роки тому ми прийняли дуже не просте, але надзвичайно відповідальне рішення розпочати глобальні зміни у правоохоронній системі. Якісний перехід до нових правоохоронних органів – сказати остаточне прощавай міліції радянського стилю і перейти до формування нової української поліції, яка буде мати і має головне – високу довіру українського народу», - підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав, як все починалося три роки тому, 2015 року. «На Софійській площі, з гарним вишкілом, молоді, ввічливі, багато хто зі знанням іноземної мови – перші патрульні поліцейські 4 липня прийняли першу присягу. Перші наряди патрульної поліції, які були створені з нуля. Дуже важливо, що законослухняна, законолюбива та патріотична молодь першою повірила в зміни. І не тільки повірила, а й головне – стала рушійною силою цих перетворень»,  - зауважив Президент.

«Нам не можна забувати цей день. Я порадився з Міністром (внутрішніх справ України – ред.) і сьогодні підписав Указ про запровадження нового професійного свята Дня поліції України 4 липня. Дякую за підтримку цієї ініціативи», - сказав Глава держави. Він уточнив, що мова не йде про перенесення цієї дати з 4 серпня на 4 липня:  «Не перенесення, а заснування –так само, як ми заснували нову поліцію».

Петро Порошенко також наголосив, що починаючи реформу правоохоронної системи всі усвідомлювали, що цей процес буде дуже тривалим та вимагатиме багато зусиль. «Але я дуже задоволений тим, що, в першу чергу, українці побачили надзвичайно важливі зміни у правоохоронній системі, перші зрушення в роботі поліції», - додав він.

«Але це лише початок і почивати на лаврах ніхто не збирається. І будемо рішуче продовжувати реформування. Поступово Національна поліція розвивається в абсолютно європейську структуру, яка має надавати і вже надає якісний правоохоронний сервіс», - підкреслив Президент.