В рамках вебінару службою у справах дітей облдержадміністрації проведено «круглий стіл» щодо здійснення заходів попередження жорстокого поводження та торгівлі дітьми в умовах децентралізації за участі заступника начальника управління превентивної діяльності – начальника відділу ДОП ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції Зайця Івана Івановича, який презентував проект «Поліцейський офіцер громади» та  розповів про проведені заході із запобігання та протидії домашньому насильству у поточному році. В ході обговорення порушених питань увагу учасників зосереджено на взаємодії служб у справах дітей області з територіальними підрозділами Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Про відповідальність органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за забезпечення виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, випадків жорстокого поводження з ними, виникнення безпосередньої загрози їх життю або здоров’ю, надання таким дітям допомоги в межах повноважень розповіла заступник начальника – начальник відділу усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей обласної державної адміністрації Чебурей Валентина Василівна.

          Під час навчання відбулися тематичні зустрічі з працівниками служби у справах дітей. Так, головним спеціалістом сектору профілактики дитячої бездоглядності служби у справах дітей обласної державної адміністрації Довгополюк Наталією Василівною було проаналізовано стан профілактики соціального сирітства, дитячої бездоглядності та безпритульності в області у поточному періоді 2020 року, надано рекомендації щодо складання плану-графіку взаємообміну інформацією із структурами, дотичними до питань захисту прав дітей та висвітлено алгоритм роботи працівників служб у справах дітей з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах, особливо постраждалих від насильства чи жорстокого поводження або щодо яких існує загроза його вчинення.

Завідувач сектору профілактики дитячої бездоглядності служби у справах дітей обласної державної адміністрації  Руденко Таліна Леонтіївна акцентувала увагу учасників вебінару на основних нормативно-правових актах та невідкладних діях працівників служб у справах дітей у питаннях попередження жорстокого поводження з дітьми, в т.ч. домашнього насильства, та торгівлі дітьми. Крім того, було обговорено порядок влаштування та вибуття дітей із обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

презентація.pdf