14.05.2020 за участю заступника голови облдержадміністрації Наталі Заболотної  в онлайн режимі відбулось засідання обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, в якому взяла участь завідувач сектору профілактики дитячої бездоглядності служби у справах дітей облдержадміністрації, Таліна Руденко.

В умовах запровадження карантинних заходів збільшуються ризики вчинення протиправних дій щодо незахищеної категорії дітей. Службами у справах дітей області в тісній співпраці з іншими суб’єктами взаємодії постійно проводиться робота з питань дотримання прав та захисту інтересів дітей, зокрема тих, які перебувають в складних життєвих обставинах.

З дотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил працівниками служб у справах дітей області спільно з працівниками органів поліції, фахівцями соціальної роботи, органів місцевого самоврядування здійснюються обстеження умов проживання дітей. Під час карантину органами опіки і піклування прийнято рішення щодо відібрання 3 дітей з біологічних сімей в зв’язку з невиконанням батьками своїх батьківських обов’язків та загрозою життю та здоров’ю дітей.

Учасники засідання проаналізували ситуацію щодо вчинення домашнього насильства в регіоні, в тому числі стосовно дітей, а також обговорили подальші дії суб’єктів взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Визначили плани щодо організації подальшої роботи міжвідомчої ради.