Під головуванням директора Департаменту Олега Сідорова, за участі фахівців Департаменту, представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Вінницької філії ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» в Департаменті відбулось засідання регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Члени комісії ознайомились з матеріалами, поданими претендентами на отримання статусу: ПрАТ «Племзавод «Літинський» с. Громадське Вінницького району спеціалізується на вирощуванні і розведенні голштинської породи великої рогатої худоби та претендує на присвоєння статусу племінного заводу, та ТОВ «Северинівське-плюс» с.  Северинівка Могилів-Подільського району -  займається вирощуванням кіз зааненської породи і претендує на присвоєння статусу племінного репродуктора.

За результатами розгляду документів прийнято рішення про направлення відповідних матеріалів суб’єктів племінної справи на розгляд експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Для довідки: в області працює 49 суб’єктів племінної справи у тваринництві, в тому числі 18 племінних заводів (17 по розведенню великої рогатої худоби, 1 по розведенню свиней) та 26 племінних репродукторів (22 по великій рогатій худобі, 2 по розведенню свиней, 2 з рибництва), та  5 підприємств по племінній справі у тваринництві.