Директор Олег Сідоров та фахівці Департаменту прийняли участь у семінарі щодо залучення грантів та інвестицій в сільськогосподарське виробництво.  Його організувала ГС  «Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» за підтримки Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА.

Його метою було надати учасникам необхідних знань, навичок та інструментів для успішного залучення фінансування в аграрному бізнесі.

«В умовах повоєнного відновлення необхідно буде  забезпечити диверсифікацію розвитку аграрного виробництва на основі підвищення капіталізації та інвестиційної привабливості агропідприємств, формування ринкових інститутів, що передбачатимуть підвищення ефективності господарювання. Для цього необхідно залучати інвестиції в аграрне виробництво. Вони можуть бути і в вигляді грантів, що надають різні донори з інших країн. Бізнес повинен знати про можливості залучення таких коштів, про вимоги до залучення таких інвестицій. Тому сьогоднішній семінар повинен стати елементом системної роботи по обміну досвідом та інноваційними підходами до залучення фінансових ресурсів», - зазначив у своєму вітальному слові Олег Сідоров.

Експертка із залучення коштів в МСБ, Co-Founder компанії Hyper Soft, Ambassador of peace UN, кураторка Wtech Херсон Ірина Ніколаєва поділилася досвідом залучення грантових та інвестиційних коштів з різних джерел, відповіла на запитання як оптимально використовувати гранти та інвестиції для модернізації бізнесу.