Станом на 1 липня 2019, за статистичними даними, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області у порівнянні до початку року збільшилась на 21608,9 тис. грн. або на 182,0% і становила 33482,6 тис. грн.

Наростили заборгованість із виплати заробітної плати  такі підприємства: «Казенне науково-виробниче об’єднання «ФОРТ» МВС України»; Комунальне  підприємство «Городківка-комунсервіс»; Дочірнє  підприємство «Теплокомуненерго  МАЯК» ПАТ «Вінницький завод МАЯК»; ПАТ «Гніванський завод спецзалізобетону», Вінницька філія державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу».

Зокрема, у ПАТ «Гніванський завод спецзалізобетону» (6264,9 тис. грн.) борги спричинені зміною «Порядку організації закупівлі ПАТ «Укрзалізниця» та його відокремленими філіями та філіями товарів у афілійованих підприємств «Укрзалізниці», Дочірньому підприємству «Теплокомуненерго  Маяк» ПАТ «Вінницький завод «Маяк» (404,9 тис. грн.) за надані послуги заборгувало 27 млн. грн. КП «Вінницятеплокомуненерго», а у Казенного НВО «Форт» переважно економічні причини, однак підприємство, за наявності надходжень першочергово спрямовує їх на виплату заробітної плати. Загалом на зазначених підприємствах-боржниках планується зменшення заборгованості із виплати заробітної плати.

Під час заходу представники підприємств-боржників поінформували про причини виникнення заборгованості, соціальні партнери обговорили  та розглянули можливі механізми та інструменти усунення ситуацій, які склалися на підприємствах.

За результатами засідання підприємствам-боржникам запропоновано надати реальні графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати, реструктуризувати власні борги зі сплати податків та активізувати судово-претензійну роботу зі своїми боржниками.