Акція спрямована на привернення уваги на подолання і запобігання насильству над жінками – складної проблеми, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни в свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним.

У Вінницькій області за 10 місяців 2019 року надійшло 9161 звернень про факт домашнього насильства. Ґендерно зумовлене насильство підриває здоров’я, гідність, безпеку та незалежність постраждалих і при цьому часто залишається прихованим через сформовану суспільством культуру замовчування.

 

Довідка:

Щорічна акція „16 днів проти насильства” ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцяти денний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера,  6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства   (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.