Серед учасників - представники університетів міста Вінниці, депутатки, директори бібліотек, активні громадяни та громадянки. Загалом участь у цьому курсі взяли 20 осіб (18 жінок і 2 чоловіка).  

Програма «Академія лідерства» орієнтована на навчання через практику. Всі модулі цієї програми включали практичні кейси, з якими зіштовхуються управлінці різних рівнів влади. Аналіз цих кейсів з використанням сучасних інструментів підходу до лідерства дозволив учасникам/цям в комплексі оволодіти програмою курсу.

Програма сприяла усвідомленню ролі лідерів, розумінню принципів, вимог та функцій сучасного лідерства, усвідомленню сильних та слабких сторін лідерства, розвитку навичок, важливих для виконання необхідних функцій лідерів.

Програма навчання складалася з 5 інтерактивних сесій, які включали, але не обмежувались наступними модулями, зокрема: стратегічне мислення та дії, права людини і гендерна політика, управління з орієнтацією на результат, інновації, ефективна комунікація, участь громадськості, перспективи лідерства, бенчмаркінг лідерства, соціальний капітал.