Під час засідання учасники експертної ради звернули увагу на необхідність дотримання положень Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, в якій держави-учасниці засуджують дискримінацію щодо жінок в усіх її формах, погоджуються невідкладно всіма відповідними способами проводити політику ліквідації дискримінації щодо жінок, а також вживають усіх відповідних заходів з метою змінити соціальні й культурні моделі поведінки чоловіків і жінок задля досягнення викорінення забобонів та звичаїв, іншої практики, які ґрунтуються на ідеї неповноцінності чи переваги однієї з статей або стереотипності ролі чоловіків і жінок.

Членами експертної ради також обговорено низку звернень з питань дискримінації за ознакою статі, висвітлено результати роботи «Лінії довіри» із зазначених питань. Зокрема, позитивним напрацюванням є надходження перших дзвінків на «Лінію довіри» щодо дискримінації за ознакою статі. Це свідчить про підвищення обізнаності громадян з цього питання.

Активну участь у заході взяли голова Вінницького Регіонального Представництва Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, кандидат економічних наук Альона Ковінько та начальник відділу контролю за рекламою, дотримання антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів  Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Білик, які наголосили на необхідності продовжувати протидіяти всім проявам дискримінації за ознакою статі, зокрема у рекламі.

Участь у заході взяли також фахівці та експерти з гендерних питань, представники громадських організацій.

В результаті засідання напрацьовано план подальших спільних дій.

 

Звертаємо увагу!

Якщо Ви зазнали дискримінації за ознакою статі, звертайтеся на «Лінію довіри» 0 800 75 04 75.