Вивчаючи питання впливу збройного конфлікту на жінок і чоловіків, враховуючи потреби кожної цільової групи, ми зможемо досягти позитивних змін. Наразі в області здійснюються заходи щодо реалізації регіонального плану «Жінки,мир, безпека» на період до 2020 року. Є певні досягнення у цьому напрямку. Так, за результатами оцінки потреб жінок і чоловіків надаються відповідні послуги. При цьому враховуються вік, стать, стан здоров’я та місце проживання людини. Разом тим, триває робота щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування населення, соціально-психологічних послуг жінок і чоловіків, зокрема осіб з інвалідністю, громадян похилого віку, ВІЛ-позитивних осіб, вагітних жінок, жінок та чоловіків, які перебували в полоні, в тому числі зазнали катувань, сімей осіб, які пропали безвісти в ході конфлікту, малолітніх дітей, вдів, учасників військової операції та їх сімей, а також постраждалих від сексуального насильства. Здійснено аналіз причин виникнення конфліктів на побутовому ґрунті. Це дасть змогу більш ефективно здійснювати превентивні заходи у цьому напрямку. Як зазначила заступниця голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, ми будемо продовжувати працювати у заданому векторі і здійснювати наступні кроки, спрямовані на результат.

Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року буде розроблятися за експертної підтримки структури ООН Жінки в Україні і проекту „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) та активної участі центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій.

Серед учасників круглого столу - Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Сергій Кислиця, Постійний представник України при ООН Тобіас Тиберг, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні, Домініка Стояноська, в. о. голови Офісу ООН Жінки в Україні, Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, а також представники/ці центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій, Наталя Заболотна, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації, Олександр Мельник, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації, Світлана Ярмоленко, начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації, представники інших регіонів.