У зв’язку із карантинними заходами мешканцям Вінницької області автоматично продовжено виплати державних допомог понад 60 тисячам громадян.

Понад 125 тисячам домогосподарств автоматично призначено житлову субсидію, на наступний період (неопалювальний сезон).

Запроваджений карантинний режим жодним чином не вплинув на виплату призначених пільг на оплату житлово-комунальних послуг придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі. Ці виплати здійснюються у встановлені законодавством терміни. Протягом 5-ти місяців 2020 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу в грошовій формі отримали понад 422 тисячі пільговиків.

Впродовж запровадження карантинних заходів, 3 заклади системи соціального захисту населення працювали в режимі максимальної ізоляції.

5 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в умовах карантину працювали вахтовим методом інтервалом від 5 до 10 днів.

Також прозвітовано про: виконання спільного благодійного проєкту Мінсоцполітики та корпорації АТБ, із забезпечення соціально незахищених людей продуктами харчування; заходи щодо життєзабезпечення ветеранів війни та членів їх сімей; заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми; заходи в сфері молодіжної політики та національно патріотичного виховання.

До прикладу, в період карантинних заходів, Молодіжним центром Квадрат було надруковано 1000 захисних щитків та близько 50 розгалужувачів та перехідників для масок апаратів ШВЛ, які були передані у лікарні Вінниці та Вінницької області.

Висвітлено інформацію щодо забезпеченя функціонування: обласної «гарячої лінії» для надання допомоги особам з інвалідністю та особам похилого віку (0 800 216 433); онлайн платформи «STOP COVID  – 19 Спільна протидія поширенню вірусу у Вінницькій області», тощо.

Отже соціальної сфера – це сфера ПІКЛУВАННЯ, і карантин зайвий раз тому підтвердження.