Метою навчання стало забезпечення потреб Національної поліції України у кваліфікованих кадрах, здатних компетентно і відповідально виконувати свої службові обов’язки, підвищення обізнаності з гендерних питань.

Під час заходу учасники та учасниці обговорили питання ґендерних ролей, гендерних відносин, гендерної соціалізації; розглянули поняття «гендерна рівність».

Особливу увагу звернули на те, що ґендерна рівність займає центральне місце у системі прав людини. Рівність є фундаментальним принципом демократичного суспільства. Реальна рівність визнається однією з найбільш важливих цінностей демократичного суспільства, зобов’язання щодо забезпечення якої закріплено міжнародними нормами й стандартами у сфері прав людини.

Крім того, на занятті обговорили законодавчі та нормативно-правові акти щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, пріоритетні напрями державної гендерної політики, а також механізми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Учасники та учасниці висловлювали свої думки, обмінювалися досвідом. Захід відбувся у конструктивній та доброзичливій атмосфері. 

 

Звертаємо увагу!

Якщо Ви зазнали дискримінації за ознакою статі, звертайтеся:

- до Експертної ради з питань запобігання дискримінації за ознакою статі, що функціонує при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, за телефоном (0432) 61 16 80 та/або

- на обласну «Лінію довіри» 0 800 75 04 75.