На реалізацію заходів Програми  в обласному бюджеті на 2020 рік передбачено 8060,0 тис. грн.

З 15 серпня 2020 року Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації розпочато направлення дітей пільгових категорій на відпочинок.

 Виходячи із об’єктивних умов, через вкрай обмежені терміни проведення оздоровчої кампанії та необхідністю охоплення організованими формами відпочинку більшої кількості дітей, акцент зроблено на організацію відпочинкових змін із терміном перебування дітей в оздоровчому закладі 14 діб.

Протягом серпня – першої половини вересня діти з усіх районів та міст обласного значення, окрім міст Вінниці та Могилева-Подільського, які відмовились від направлення дітей на відпочинок,  відпочивали на морському побережжі в оточенні друзів, у ритмі гри, розваг, купались, засмагали, набирались позитивних емоцій.

 На відпочинку у Пансіонаті з лікуванням «Аіфа» побувало 600 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки держави: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у багатодітних, малозабезпечених сім’ях, дітей учасників АТО/ООС, обдарованих дітей.

Активним і змістовним був відпочинок у дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Подільський Артек», де відпочило 650 дітей. Протягом двох змін в закладі створювались умови для позитивної самореалізації у певних видах діяльності, для цікавого і корисного проведення вільного часу.

Відпочивальників в таборах зустрічав персонал у масках. Медичні працівники роз'яснювали дітям про необхідність та особливості проведення температурного скринінгу.   Педагоги- організатори знайомили дітей не лише з місцями проживання, їдальнею, побутовими кімнатами, а й з місцями розміщення антисептиків; навчали і демонстрували дітям, як правильно дезінфікувати руки. Окрім інструктажу з техніки безпеки, проводили ще й бесіди з профілактики коронавірусу.  

 Літня оздоровча кампанія в області завершилась. Проте діти із нашої області мають змогу і далі отримувати оздоровчі та відпочинкові послуги, бо із 1 серпня 2020 року  відновили діяльність дитячі центри «Артек» (м. Київ) та «Молода гвардія» (м. Одеса). Цього року за кошти державного бюджету в них вже відпочило 285 дітей пільгових категорій із нашої області. В цих закладах діти забезпечуються не тільки змістовним відпочинком, а й навчаються у школі. Оздоровлення в зазначених закладах триватиме до 27 грудня 2020 року, що дозволить охопити якісними оздоровчими послугами ще понад 200 дітей.