Цьогоріч серед учасників заходу татусі з багатодітних сімей та їх діти, татусі-учасники бойових дій з багатодітних сімей та їх діти, татусі з багатодітних сімей, в яких діти виховуються лише батьком.
Метою проведення форуму є підвищення рівня сімейних цінностей, закріплення авторитету батька в сім’ї, розвинення творчих здібностей татусів та дітей, підвищення сімейної згуртованості.
Захід відкрила Наталя Заболотна, Перший заступник голови обласної державної адміністрації: «Дуже приємно бачити знайомих та постійних учасників, а також приємно бачити нові обличчя,- зазначила посадовиця. - Добре, що у вас з’явилася можливість доєднатися до спільноти чудових сімей, які надзвичайно поважають один одного, безмежно цінують, люблять та роблять все для того, щоб наше молоде покоління підростало розумним та освіченим. Щоб молоде покоління знало: що і як цінувати в цьому житті!».
Наталя Заболотна з особливою теплотою звернулася до дітей, акцентуючи, що найменше покоління завжди намагається допомагати старшим і вміє це робити.
«Дуже радію, що започаткований у 2019 році обласний «Форум татусів» став уже традицією!- зазначила вона.- Я чітко пам’ятаю обіцянку, яку давала того року: Форум має стати традиційним! І не зважаючи ні на що, незважаючи на всі зміни, які відбуваються – ми продовжуємо цю традицію! Я бажаю всім учасникам насолодитися спілкуванням один з одним! Знаючи скільки наші татусі витрачають часу для того щоб підтримувати та забезпечувати свої родини, хочу щоб ви тут відпочили! Поділилися враженнями та знаннями! Проведіть з користю ці дні! Отримайте максимум позитивних емоцій!»
Програма форуму - цікава та насичена. Три дні будуть сповнені різноманітними тренінгами, майстер-класами, розважальними спортивними змаганнями та конкурсами. Відтак для татусів заплановані тренінгові заняття: «Шляхи конструктивної взаємодії батьків та дітей», «Лідер в родині», «Надання першої медичної допомоги для батьків», «Психологія дитини та вирішення конфліктів».
Для дітей, окрім плавання в басейні та цікавих ігор, підготували майстер-класи з виготовлення хатинки з медово-імбирного печива, плакату «Наш тато – супер герой», з малювання на воді в техніці «ебру».
Також у планах сімейні посиденьки біля вогнища, спортивні змагання та конкурси, а на завершення - екскурсія до Подільського зоопарку.
«З душею і серцем!» - такими словами охарактеризувала цьогорічний форум Наталя Заболотна.