Сьогодні, 27 вересня,  у Вінниці побільшало дерев: на території музею-садиби М.І. Пирогова організовано благодійну акцію з  висадки дубів і модрин. Акцію ініціювала Всеукраїнська організація ветеранів України за підтримки Товариства Червоного Хреста.

Так, об’єднавши зусилля, голови рад Хмельницької, Житомирської та Чернівецької  обласних ветеранських організацій, члени ради Вінницької обласної організації ветеранів України, представники обласної Спілки ветеранів Афганістану, обласної спілки «Союз Чорнобиль України», волонтери, пенсіонери вирішили долучитись до гарної справи – висадити дерева. Їхню ініціативу підтримав Путильський лісгосп Чернівецької області.

Із саджанцями  учасники акції прибули на підготовлену для посадки ділянку, яку було швидко засаджено молоденькими деревами, адже працювали злагоджено та дружно.

Своєю роботою ветерани довели, що, об’єднавшись, можна зробити багато корисного для краю, де живеш, для рідної України.

"Сьогодні ми висаджуємо дерева на знак солідарності усіх ветеранів України, консолідації наших зусиль з метою підтримки й розвитку ветеранів країни" - зазначив голова Всеукраїнської організації ветеранів України Віктор Шмаков.

В акції також взяли голова Товариства Червоного Хреста Вінницької області Сергій Глухенький, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк,  яка високо оцінила діяльність ветеранського руху України, привітала гостей із Києва і сусідніх областей та запевнила, що регіональна виконавча влада  підтримуватиме й надалі ветеранів усіх об’єднань.

Директор музею – садиби Пирогова  Петро Гунько розповів про історію музею, про основні етапи останньої ребальзамації тіла легендарного вченого, а також запросив гостей з сусідніх областей агітувати своїх земляків активніше відвідувати Вінниччину, і, зокрема, музей-садибу М.Пирогова.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92