Сьогодні, 5 вересня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) щодо реалізації проекту «Пам'ятаємо про загиблих, піклуємося про живих», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Проект передбачає залучення організацій громадського суспільства ветеранів війни в Афганістані до процесу національно-патріотичного виховання дітей та молоді області. Ми хочемо розповісти правду про афганську війну: як ми виконували свій військовий обов’язок та як сьогодні наші побратими виконують його на сході України», – відзначив голова Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Петро Кирилішин.

Зазначимо, що проект реалізується відповідно до Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 роки» та затвердженої ним Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 роки.

Голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані розповів про історію створення організації та її структуру у Вінницькій області.

В рамках реалізації проекту планується проведення серії семінарських занять по вивченню досвіду роботи районних Спілок ветеранів війни в Афганістані щодо національно-патріотичного виховання дітей та молоді на базі навчально-освітніх закладах області (проведення зустрічей з учнями загальноосвітніх навчальних закладів та студентами вищих навчальних закладів області; створення музейних кімнат; оновлення експозицій районних музеїв; спорудження меморіальних споруд, зокрема, пам’ятних знаків воїнам-інтернаціоналістам Вінницької області на прикладі Піщанської спілки ветеранів війни в Афганістані).

Заходи проекту будуть висвітлюватись на офіційному веб-сайті Вінницької обласної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) (http://www.osva.vn.ua) та у соціальних мережах.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92