Учасники прес-туру «Моя Вінниччина», перебуваючи у Калинівському районі, мали змогу оцінити ефективність співпраці влади та громади, зокрема, у розвитку соціальної сфери.

Редактори районних друкованих засобів масової інформації відвідали Павлівську сільську громаду, яка постраждала від вибухів на території Калинівського арсеналу 26 вересня 2017 року, ознайомилися з поточною ситуацією в с.Павлівка, оглянули житлові будинки, дошкільний навчальний заклад та загальноосвітню школу.

Внаслідок Калинівської трагедії у загальноосвітній школі було зруйновано 90 вікон, 4 дверей, 1000 м.кв. стелі, освітлювальна система, 50 листів шиферу, 10 листів профільного покриття. Загальні збитки склали 600 тис.грн. Протягом 9 днів тривали відновлювальні роботи. Наразі навчальний заклад повністю відремонтовано, замінено всі вікна та двері, перекрито дах та повністю відновлено навчальний процес 9 жовтня 2017 року. У школі навчається 411 учнів у 20-ти класах,  працює 41 вчитель та 15 техпрацівників.

Село Павлівка має протяжність більше 7 км, тому для зручного пересування учнів та працівників було збудовано ангар для велосипедів. У листопаді 2017 року навчальний заклад отримав шкільний автобус, яким сьогодні перевозять 120 учнів, що проживають в найбільш віддалених куточках села. Відновлене село продовжує жити та господарювати на своїй землі.

Учасники прес-туру також відвідали с.Бережани Калинівського району. Завдяки активній позиції сільського голови Галини Фурман, благоустрій населеного пункту перебуває на належному рівні.  Все це стало можливим завдяки участі в грантових програмах, конкурсах та завдяки спільним зусиллям громади.

Під час поїздки редактори також оглянули будинок культури, який відремонтований за рахунок благодійних коштів на суму 60 тис. грн. З місцевого бюджету було виділено кошти на заміну дверей та ремонту однієї кімнати фойє, заміну вікон на металопластикові.

Завдяки  реалізації міжнародного проекту «БІБЛІОМІСТ» у 2012 році проведено безкоштовний Інтернет.

Працює два художніх жіночих колективи: народний аматорський «Берегиня» та «Чебреці».

Сільська громада досить потужна та працьовита, а сільський голова дбає про добробут та здоров’я мешканців села. І це видно із наповненості та облаштування Бережанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. В амбулаторії працює один сімейний лікар, дві медичних сестри та технічний працівник. Амбулаторія повністю оснащена необхідним обладнанням, розрахована на 6 ліжкомісць. Також працює власний фізкабінет із усім необхідним устаткуванням.

Прийнявши участь в обласному конкурсі «Тепло і затишок – запорука здоров’я» у 2016 році виграли гранд. Отримані кошти витратили на капітальний ремонт з утеплення фасаду будівлі амбулаторії. В тому ж 2016 році повністю зроблено капітальний ремонт приміщення.

В амбулаторії працює молодий лікар, якому виділено  службову квартиру із повним облаштуванням.

Амбулаторія обслуговує два села із загальною кількістю мешканців - 1846 жителів.

Також не можливо було обминути увагою і Калинівську центральну районну лікарню, головним лікарем якої є Владислав Головащенко. В Калинівській ЦРЛ працюють 562 людини: 100 лікарів, в т.ч. лікарів вищої

категорії – 37, першої – 24, другої – 18, середніх медичних працівників – 239, молодшого та обслуговуючого персоналу – 223.

Функціонує 10 стаціонарних відділень з 12 профілів. Всього в лікарні розгорнуто 225 ліжок. Оснащені та функціонують 6 операційних: хірургічна, лапароскопічна, офтальмологічна, отоларингологічна, гінекологічна та акушерська. Проводяться лапароскопічні операції, однополюсне протезування кульшового суглобу, операції на органах зору з приводу катаракти, глаукоми, косоокості, операції на органах вуха, горла, носа, гінекологічні та акушерські операції.

У всіх відділеннях зроблено капітальний ремонт, забезпечені гарячою та холодною водою, палати з індивідуальними санвузлами, фасади всіх корпусів утеплені.

І одним з самих вражаючих об’єктів став спортивно-відпочинковий майданчик в с.Іванів, який побудований на місці сільського несанкціонованого сміттєзвалища. Завдяки ініціативності, наполегливості та бажанню голови Іванівсьої ОТГ Михайла Кулика облаштувано зону відпочинку та спорту.

Спортивно-відпочинковий майданчик складається з п’яти секторів: футбольного поля з штучним покриттям розміром 22х42м, універсального майданчика для гри у баскетбол, волейбол та великий теніс, гімнастичного майданчика з вуличними тренажерами, дитячого майданчика та фонтанної зони. Для освітлення всього майданчика використовуються енергозберігаючі LED-ліхтарі. Вся територія майданчику озеленена. Закупівля саджанців туй стала можлива завдяки перемозі в П’ятнадцятому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Проекту «Зелений паркан – лінія здоров’я». Бюджет цього проекту: загальна сума проекту – 167 тис.грн., фонд організаторі конкурсу – 87334,34 тис.грн., бюджет сільської ради – 79665,66 тис. грн., кошти партнерів – 20 тис.грн. Загальний бюджет будівництва спортивно-відпочинкового майданчика – 3 млн.666 тис.грн.

Ці вкладення цього коштували – тепер діти мають можливість займатися спортом, фізично укріплюватися, розвиватися та мешканці села мають місце, де відпочити разом із дітьми.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92