Редактори районних друкованих засобів масової інформації, взявши участь у прес-турі «Моя Вінниччина», мали змогу ознайомитись з одним із найпотужніших сільськогосподарських підприємств «Нападівське», директором якого є Тихонюк Петро Іванович.

ПОСП «Нападівське» с. Нападівка займається сільськогосподарським  виробництвом  рослинного і тваринного походження, а також належить до переліку найбільш перспективних підприємств аграрної галузі України, адже від початку застування підприємство демонструє високі результати у вирощуванні зернових і технічних культур.  

Учасники прес-туру також відвідали молочну ферму в с.Нападівка. За словами Петра Тихонюка, на початку 2012 року на фермі утримувалося лише 47 голів великої рогатої худоби. Натомість, станом на 1 жовтня 2018 року, поголів’я ВРХ в ПОСП «Нападівське» складає 2800 голів, з них –  1020 корів дійного стада, де надій на 1 середньорічну корову складає 6756 кг. Вся кормова база вирощується на орендованій землі, яку взяв у пайовиків, загальною площею близько 3 тисяч гектарів.

У господарстві розводять чотири породи великої рогатої худоби: голштинську, українську чорно-рябу молочну, українську червоно-рябу молочну та симентальську. Господарство у 2015 році отримало статус племзаводу з розведення української чорно-рябої молочної породи та племрепродуктора з розведення української червоно-рябої молочної.

ПОСП «Нападівське» є яскравим прикладом того як можна досягти успіху завдяки правильному менеджменту та організації усіх технологічних процесів. На фермі для кожного працівника розроблена програма протоколів та виконання дій, якої він має чітко дотримуватися та звітувати, що в свою чергу дає змогу автоматизувати роботу обслуговуючого персоналу, отримати вичерпну інформацію та вчасно відреагувати на недоліки, якщо вони є.

На території підприємства побудовані корівники, кожен з яких має своє призначення. У господарстві використовують «холодний» метод вирощування телят, цілорічну однотипну годівлю, безприв’язне утримання, доїльні зали, сучасну техніку та обладнання. Особлива увага приділяється якості кормів, їх правильній заготівлі, зберіганню та роздачі. Для роздачі кормів використовують сучасний кормороздавач, який також виконує функцію змішувача і контролює закладену в раціон рецептуру і якість завантаження. Всі надої молока цілеспрямовано постачаються на Літинський молокозавод, а також Калинівський, компанію «Люстдорф» Іллінецького району тощо.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92