Днями у Калинівському районі відбувся прес-тур для журналістів області «Моя Вінниччина», у якому взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, голова Калинівської районної державної адміністрації Володимир Гаврилюк, голова районної ради Василь Поліщук та редактори районів області.

Звертаючись до учасників прес-туру з вітальним словом, заступник голови ОДА Олександр Крученюк відзначив перспективність Калинівського району, що має промислові підприємства за шістьома галузями, основними з яких є харчова, машинобудівна  і  металообробна, деревообробна, легка і добувна. Крім цього, 78 агроформувань здійснюють сільськогосподарську діяльність на території району. Завдяки плідній співпраці влади та громади район активно розвивається, створюються нові робочі місця, стають потужнішими територіальні громади, які розширюють інфраструктуру своїх населених пунктів.

Одним із найкращих підприємств не тільки району, а й області є ПрАТ «Калинівський машинобудівний завод» (директор – Остапенко Анатолій Васильович). Діяльність підприємства зосереджена на постачанні та облаштуванні обладнання для харчової та переробної промисловості.  Завод виріс з напівкустарних майстерень колишнього цукрового заводу, збудованого ще в 1873 році. Завдяки креативному керівництву на підприємстві діє власне науково-конструкторське бюро, яке займається науково-дослідницькою роботою, постійно розробляючи та вводячи у виробництво новітні технології. Підприємство виготовляє устаткування для молочної, цукрової, хлібопекарської промисловості, а також виготовляє автомобілерозвантажувальне устаткування тощо. Крім цього, у 2018 році було відновлено виробництво ємностей для зберігання продовольчих товарів.

На машинобудівному заводі працює близько 400 працівників, і, найближчим часом підприємство матиме розширення за кількістю кваліфікованих кадрів. Крім цього, відбувається налагодження роботи у напрямку постачання продукції підприємства до країн Європи та Азії.

Підприємство реалізує комплексні проекти - технологічні рішення, а також підбір, проектування, виготовлення, автоматизацію, поставку, монтаж та електромонтаж обладнання, пусконалагоджувальні роботи, сервісне, гарантійне та післягарантійне обслуговування.

Наразі підприємство працює на перспективу розвитку: активно впроваджуються інноваційні технології та рішення, проводиться робота над розширенням нових ринків збуту. Завод виготовляє високоякісне обладнання та надає послуги щодо обслуговування.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92