Сьогодні, 11 жовтня, в приміщенні філії обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.А. Тімірязєва, за ініціативи громадської організації «Вінницька обласна Асоціація ветеранів силових структур», відбулося засідання круглого столу «День захисника України – свято багатьох поколінь».

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, ветерани силових структур області, науковці, письменники, журналісти, представники організацій громадянського суспільства, зокрема члени Громадських рад при облдержадміністрації та обласній Раді, представники засобів масової інформації регіону.

«Одним з пріоритетних завдань держави є формування у суспільства, особливо учнівської та студентської молоді, шанобливого ставлення до захисників України усіх поколінь, виховання активної громадянської та патріотичної позиції, готовності до захисту суверенітету і територіальної цілісності держави, збереження та примноження духовної спадщини», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

«День захисника України, як і наш «круглий стіл», об’єднав всі покоління захисників: від ветеранів Другої світової війни, учасників операції об’єднаних сил, військовослужбовців Збройних сил України до майбутніх захисників – ліцеїстів, а також усіх тих, хто захищає незалежність нашої держави», – переконаний голова обласної Асоціації ветеранів силових структур Петро Бойко. Також він підкреслив, що Асоціація проводить активну діяльність у напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінниччини.

За словами голови обласної організації Національної спілки письменників України Вадима Вітковського, головне завдання, яке сьогодні постає перед суспільством та державою, – це виховання справжнього українця: патріотичного та самодостатнього.

«Низький уклін нашим славним ветеранам за високий героїзм та мужність, яку вони проявили задля майбутнього прийдешніх поколінь, а також усім тим, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм», – звернувся до присутніх заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук.

Учасники «круглого столу» обговорили низку питань, що стосувалися концепції захисту України, ролі державних органів влади та місцевого самоврядування у зміцненні обороноздатності країни та виховані патріотизму, значення державного свята День захисника України у процесі національно-патріотичного виховання, а також волонтерства, як національного феномену.

За вагомий внесок у процес національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінниччини, членів громадської організації «Вінницька обласна Асоціація ветеранів силових структур» відзначили Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, а також подарунками – фотоальбомом-книгою «Хата під стріхою».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92