Сьогодні, 13 жовтня, у місті Вінниці відбувся Третій Всеукраїнський фестиваль військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця УНР», який став вже традиційним для вінничан та гостей міста.

Захід відбувся за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова у рамках відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва, а також 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років.

Організатором військово-історичної реконструкції стало Комунальне підприємство «Центр історії Вінниці», яке займається дослідженням історії та культури міста Вінниця та Поділля, здійснює популяризацію історичної спадщини, а також сприяє підвищенню туристичної привабливості Вінниччини загалом.

Окрім того, співорганізаторами заходу стали громадські організації «Жива історія» та «Вінницьке історичне товариство».

Цьогоріч фестиваль військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця УНР» включив у себе проведення виставки військової техніки, зокрема, панцерника «Петлюра» часів Української революції 1917-1921 років, урочисту ходу Захисників України (вул. Соборна – Хмельницьке шосе) та відтворення бою Армії Української Народної Республіки проти білогвардійських підрозділів у Центральному парку міста.

Можна з впевненістю говорити про те, що фестиваль військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця УНР» став вже традиційним для мешканців міста Вінниці та Вінницької області, а також гостей з різних регіонів України.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92