Сьогодні, 13 жовтня, в рамках відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва, у Центральному парку міста відбулася військово-історична реконструкція подій Української революції 1917-1921 років, а саме: бою Армії Української Народної Республіки проти білогвардійських підрозділів (військові формування Півдня Росії).

Захід був організований учасниками вінницьких клубів історичної реконструкції у співпраці з Комунальним підприємством «Центр історії Вінниці» та громадськими організаціями «Жива історія» та «Вінницьке історичне товариство» за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова.

«Ми сьогодні реконструюємо події 100-річної давнини. Протистояння Армії Української Народної Республіки військовим загонам білогвардійців – це яскравий приклад того, як український народ об’єднався в бажанні захистити свою рідну землю, бачити Україну сильною та незалежною», – зазначив у вітальному слові міський голова Сергій Моргунов.

За словами організаторів військово-історичної реконструкції, основна мета заходу – це не лише показати силу єднання українського народу перед обличчям небезпеки, але й достовірно відтворити історичні події.

Нагадаємо, що реконструкція історичних подій є обов’язковим атрибутом Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця УНР», який щороку проводиться у рамках відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92