Сьогодні, 25 жовтня,  у ВДПУ імені Михайла Коцюбинського розпочала роботу ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасний мас-медійний простір: реалії та перспективи розвитку». Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України та Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського (факультет філології й журналістики імені Михайла Стельмаха, кафедра журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю).

В конференції беруть участь 122 фахівці у галузі журналістики із 28 ВНЗ України, де готують фахівців для мас-медіа. Форум зібрав у Вінниці науковців із Києва,Ужгорода, Херсона, Черкас, Львова, Сум, Чернівців, Запоріжжя, Луцька,Одеси, Житомира, Харкова , серед яких 18 докторів наук.

З вітальним словом до учасників наукового форуму звернулися: ректор ВДПУ імені Михайла Коцюбинського Наталія Лазаренко, завідувач кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю ВИШу Віталій Гандзюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк.

Виступаючі побажали учасникам конференції успішного ділового спілкування, толерантних дискусій в обговоренні малодосліджених проблем, важливих наукових висновків та нових відкриттів у галузі соціальних комунікацій.

Світлана Василюк  передала вітання учасникам Всеукраїнської науково-практичної конференції від голови ОДА Валерія Коровія та охарактеризувала основні принципи висвітлення діяльності обласної влади через засоби масової інформації усіх форм власності, які працюють на теренах області.

«Хочу відзначити абсолютно відверту «гласну» позицію обласної державної адміністрації по відношенню до ЗМІ.У будь-якій ситуації журналісти можуть отримати коментарі голови ОДА, його заступників, очільників  структурних підрозділів облдержадміністрації, відповідальних за формування «медіа-образу» Вінницької області: туристичного,культурного, інноваційного, освітянського тощо. Таким чином  формується імідж Вінниччини, ті позиції, які вона сьогодні займає на теренах України»,- зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Світлана Василюк окреслила  основні «заповіді», яких дотримується Департамент у спілкуванні зі ЗМІ: оприлюднення на офіційному сайті ОДА достовірної інформації, яку можуть використовувати в роботі журналісти, формуючи імідж влади; персональна відповідальність керівників структурних підрозділів облдержадміністрації за надання ЗМІ правдивої неупередженої інформації;  дотримання в роботі принципів свободи слова і свободи думки, тобто співпраця зі ЗМІ на партнерських засадах; діловий та чітко спланований стиль спілкування відповідно до принципу: «Людина має право знати, а влада – обов’язок розповісти!».

Про стан телерадіопростору Вінниччини, тенденції та перспективи  його розвитку   поінформував  у своєму виступі представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України у Вінницькій області Вадим Мазурик.

Окрім того, учасники форуму обговорять такі теми:

  • Актуальні проблеми теорії та історії української журналістики;
  • Регіональні ЗМІ: досвід, традиції, проблеми функціонування;
  • Сучасні аудіовізуальні ЗМІ: стан, зміни, перспективи
  • Нові медіа: на шляху до он-лайн-комунікації
  • Мовні аспекти в сучасному мас-медійному просторі України
  • Жанрова палітра сучасного медіадискурсу
  • Українська публіцистика: вчора, сьогодні, завтра
  • Реклама та PR у контексті сучасних соціальних комунікацій
  • Історія та сучасні тенденції розвитку видавничої справи.

Також для учасників конференції заплановані екскурсії до Вінницьких музеїв та товариська вечеря «Осінь журналістського братерства».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92