У рамках робочої поїздки до Мурованокуриловецького району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 26 жовтня провів зустріч з редакторами районних засобів масової інформації.

Розмова торкалася питань розвитку Вінницької області, суспільно-політичної ситуації в державі та регіоні зокрема, а також перспектив економічного зростання краю. Детально зупинився Валерій Коровій на проблематиці реформування медичної галузі.

«Ми запустили реформу первинної ланки охорони здоров’я і приділяємо цьому процесу дуже велику увагу, адже це перші конкретні кроки медичної реформи. Разом з тим, йде масова робота з перетворення районних центральних лікарень в комунальні некомерційні підприємства, що дає можливість керівництву закладу автономно приймати рішення в тій чи іншій ситуації», - зазначив голова облдержадміністрації.

Очільник Вінниччини інформував також про першочергові завдання у галузі освіти та озвучив журналістам новації у порядку призначення громадянам житлових субсидій, які з 1 жовтня вже вступили в дію.

«Життя постійно ставить перед нами нові виклики. Але Україна через це пройде. Ми станемо сильнішими, - висловив переконання Валерій Коровій. - Цей рік в економічному плані буде одним з найкращих за всю новітню історію Вінницької області. Наприклад, з позиції розвитку агарного сектору ми очікуємо біля 6 млн. тонн валу зернових. Ми запустили низку інвестиційних проектів, збалансуємо видатки по бюджету. Тільки в цьому році витратили 2,7 млрд. гривень на ремонт доріг, а вже в наступному – почнемо роботу і на місцевих дорогах».

На завершення зустрічі керівник Вінниччини відповів на усі запитання, що цікавили представників засобів масової інформації регіону.

 

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92