Нагородження переможців обласного фестивалю аматорського військово-патріотичного короткометражного кіно «Погляд у майбутнє» відбулось сьогодні, 18 грудня, у Вінницькому  обласному центрі технічної творчості учнівської молоді. 

Конкурс відбувся за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю та Департаменту освіти і науки облдержадміністрації . 

Кожна команда на чолі з наставниками створювала відео у певній номінації: документальний/публіцистичний, навчальний, ігровий або анімаційний фільми. 

До участі у фестивалі долучилися чотирнадцять районів області та місто Вінниця. На розгляд журі подано 26 робіт старшокласників Вінниччини. 

Обласний фестиваль аматорського військово-патріотичного короткометражного кіно «Погляд у майбутнє» відбувся вперше. 

Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк повідомила, вже у 2019 році прийом заявок на конкурс буде оголошено на початку року, аби молодь з усіх районів Вінниччини мала змогу долучитися до участі у фестивалі. 

Світлана Василюк подякувала всім юним режисерам та їхнім наставникам  за новаторство, патріотизм та креативність,  любов до рідної землі і творчу реалізацію. 

У свою заступник директора департаменту освіти і науки ОДА чергу Олена Чорна зазначила, що департамент проводить чимало різних конкурсів, зокрема, що стосуються національно-патріотичного виховання молоді, адже нині, як ніколи, потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму, як почуття і базової якості особистості. 

Як зазначив психолог зонального відділу військової служби, член координаційної ради з питань військово-патріотичного виховання  Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Березовський, приємним є те, що сучасні діти переймаються такими питаннями як патріотизм. 

«Всім учасникам хочеться побажати не зупинятись на досягнутому і творити заради спільного майбутнього нашої України. Найголовнішим є те, що ви маєте жагу до розвитку, до самореалізації, до креативу. Ви завжди будете розвиватись і обов’язково знайдете своє місце в цьому житті»,  – зазначив Юрій Березовський. 

Слід відзначити, що Фестиваль має на меті формування у дітей патріотизму, сучасної національної ідентичності, національної гідності, любові до рідної землі.

Задля підтримки творчого потенціалу молоді, переможці у кожній номінації були нагороджені відповідними призами, жоден учасник не залишився без винагороди. Всі учні отримували дипломи  учасників конкурсу та грошові премії переможців у номінаціях в розмірі 4 000 грн., 3 000 грн., 2 000 грн. відповідно, а також заохочувальний приз у розмірі 500 гривень.


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92